top of page
 • Am permis categoria B. Pot tracta o rulota cu masina?
  Da, este permisa remorcarea unei rulote, daca masa maxima autorizata a ansamblului masina si rulota (m.m.a. masina + m.m.a. rulota) nu depaseste 3500Kg. Masa maxima autorizata a masinii e inscrisa la rubrica F1 din talon. De asemenea, masa maxima a rulotei trebuie sa fie mai mica decat masa maxima remorcabila cu dispozitiv de franare pentru vehiculul respectiv. Masa maxima autorizata a rulotei Weinsberg 450 FU este 1200Kg. Din cauza ca legislatia se poate schimba, va rugam sa consultati site-ul Ministerului de Interne pentru confirmare.
 • Se poate vedea rulota inainte de inchiriere?
  Desigur. Va asteptam sa programati o vizionare. Astfel veti putea vedea direct interiorul si exteriorul rulotei si va vom putea prezenta dotarile.
 • Cum trebuie sa fie carligul de remorcare?
  Pentru remorcarea unui rulote, masina trebuie sa aiba carlig de remorcare montat conform specificatiilor masinii. Instalatia electrica a carligului trebuie sa fie cu 13pini.
 • Doresc sa montez carlig. Cum ar trebui sa procedez?
  Cel mai simplu mod de a instala carlig auto este sa contactati un dealer autorizat pentru marca masinii dumneavoastra si sa precizati pentru ce anume urmeaza sa folositi carligul (e.g. pentru rulota, pentru suport bicicleta pe carlig, etc). Dealer-ul se va ocupa de tot ce tine de montajul mecanic, de montajul electric si de configurarea masinii. Un al mod de a monta carligul auto, in general mai ieftin, este in "regie proprie". Aceasta presupune comanda carligului si a instalatiei electrice direct de catre dumneavoastra. Exista mai multe variante de carlige (fixe, demontabile) si mai multe tipuri de instalatii electrice (generale sau dedicate marcii). Instalatiile dedicate marcii au avantajul ca permit in general activarea unor functii speciale pentru stabilitate in cazul tractarii. Instalatia electrica va trebui sa aiba 13 pini pentru a fi folosita cu rulota Weinsberg 450FU. Dupa comanda, va trebui sa va programati la un service pentru montajul carligului si a partii electrice. In functie de tipul instalatiei electrice e posibil sa fie nevoie si de configurarea masinii. Marci cunoscute de carlige suntBosal, Brink, Aragon. Daca sunteti in judetul Sibiu va recomandam sa vizitati site-ul http://cutiiauto.ro/noutati/ pentru mai multe informatii si pentru suport.
 • Pot sa stau in rulota in timpul deplasarilor?
  Nu. Este interzis prin lege sa va aflati in rulota in timpul mersului si va puneti in pericol viata. Intrarea in rulota se face doar in timpul stationarii, dupa ce rulota a fost asigurata cu frana de mana si cu picioarele de sprijin in mod corespunzator.
 • Care este viteza de deplasare?
  Viteza maxima de deplasare a masinii cu rulota este 80Km/h in majoritatea tarilor. Pentru siguranta, va rugam sa verificati legislatiile specifice tarilor prin care intentionati sa circulati.
 • Rulota are instalatie de gaz. Este sigur sa locuiesc in rulota?
  Rulotele sunt model 2019, respectiv 2020, astfel ca toate instalatiile sunt noi si in perfecta stare de functionare. Fata de dotarile standard, au fost instalate suplimentar detectoare de fum, GPL si monoxid de carbon. In acest fel sunt indeplinite cele mai inalte standarde de sigurata.
 • Pentru cat timp sa inchiriez rulota?
  O vacanta cu rulota este un lucru extraordinar. O experienta unica ce combina viata in natura cu confortul unui hotel de lux. Astfel ca sejurul poate fi oricat de lung. Totusi daca este prima experienta de acest fel, va sugeram perioada de o saptamana pentru a va obisnui cu viata in rulota.
 • Ce camping-uri exista in tara?
  Exista mai multe site-uri cu informatii despre camping-urile existente in tara. Dintre acestea va recomandam - site-ul takethelongwayhome.eu - site-ul cucortu.ro - site-ul ro.camping.info
 • Cum este vremea?
  Cu rulota avem libertatea sa schimbam traseul in orice moment. Vremea e un bun motiv pentru a alege o destinatie sau pentru a ne muta dintr-un anumit loc in altul. Exista multe multe site-uri specializate care prezinta vremea probabila. Unul dintre acestea este www.meteoblue.com
bottom of page